Saturday 14 September 2013

Asielzoekerscentra ontvangen poppenvilla

by Liliane Limpens 14 september 201

Zes- tot achtduizend kinderen in asielzoekerscentra monteerden - samen met hun ouders - villa's voor hun poppen. Na de inrichting van het woonhuis met meubels kon het spelen beginnen.

Vluchtelingenkinderen nemen binnen de centrale opvang een bijzondere positie in. Voor hen is gewoon spelen geen vanzelfsprekendheid. Een donateur komt hieraan tegemoet en levert een facilitaire bijdrage door de LILIANE poppenvilla ter beschikking te stellen aan de Nederlandse asielzoekerscentra.

Kinderen vormen een derde van alle asielzoekers in de centrale opvang en zij zijn kwetsbaar. De kinderen zijn met hun gezin vanuit verschillende landen naar Nederland gekomen om hier bescherming te vragen. De donatie van de poppenvilla’s ten behoeve van de asielzoekerscentra heeft in samenwerking met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers [COA] haar vorm gekregen.

De poppenvilla in asielzoekerscentra draagt bij aan een warmere woonatmosfeer en appelleert aan een gevoel van eigenwaarde bij kinderen. Samenspel met de villa houdt de directe confrontatie wat op afstand, waarna het sluiten van vriendschap met lotgenoten iets eenvoudiger wordt. Jonge kinderen kunnen in fantasiespel ervaringen verwerken als ze spelen zonder een vooropgezet doel. Bij verhuizingen treffen de kinderen de villa weer aan in het nieuwe asielzoekerscentrum. Zorgverleners gebruiken de villa professioneel.


Meer informatie http://lilianelimpensreviews.nl